Хотел в Търговище, Добре дошли на сайта на хотел "Терра Европа" , Търговище. Това е хотел в Търговище

Ефективната тиймбилдинг програма включва възстановка на живота в праисторическата ера и се провежда в красивата природна местност „Извора на победителите”. Богатият комплекс от приключения и възможността за преспиване в пещера, дават възможност да се изгради сплотен екип, което прави тиймбилдинга изключително атрактивен. Областта „Изворът на победителите“ се намира в близост до град Търговище. Цялата местност е била реално обитавана в продължение на хилядолетия. От тук са минавали пътищата на миграция на животните и на праисторическите хора. За историческото богатството свидетелстват множеството археологически слоеве и находки, открити в района. Легендата разказва, че преди всяка битка Цар Симеон Велики отпивал от Извора и вълшебната вода му дала сили да създаде Велика България на три морета и да няма загубена битка.

Най- атрактивнят тиймбилдинг

Програмата включва:

-Преобличане в дрехи от зебло, подобни на тези на древните жители по тези земи. Интересен елемент е историята на древния женски колан – календар от конопено въже. Той пресъздава прабългарския календар и сочи точно 2013г.
- Запалване на огън с кремък. Този, който пръв успее да запали огън, се провъзгласява за старейшина на племето. Получава като награда дървен тотем, който може да носи през цялото време.
- Състезание по стрелба с лък - забавно преживяване, в което всеки може да опита своите способности на стрелец.
- Дегустация на мед – поднася се в глинени гърненца и се опитва със забавни дървени пръчици.
-Изработване на бижута от истински кости – всеки може се окичи с наниз от кости и да се върне назад във времето на праисторията. Това са лъскави костички с различна големина и форма, нанизани на конопено въженце и изработени от вас.
- Смилане на зърно с хромел, замесване на хляб от брашното и изпичане на топли питки
- Чепкане на вълна с дарак и предене с хурка и вретено
- Доене на овце и кози, заквасване на кисело мляко. Всеки получава глинено гърненце с неговото име, в което заквасва млякото, което сам е издоил.
- Стрелба с копие - Участиците получават дървени копия с метални върхове. Целта е да бъде учелен масивен дънер и копието да остане забито в него. Забавно приключение за ловци.
- Преклонение пред светилището - Близо до Извора на победителите се намира малка пещера в скалите. В древността, по време на тракийската цивилизация пещерата е използвана за светилище на култа към Слънцето. В пещерата поставяме лисчета с написани на тях желания. Легендата гласи, че преди следващото слънцестоене желанието със сигурност ще се сбъдне.
- Изработване на тотем от медна плочка. За изработването на тотемите се използва същият метод, с който са направени фигурите върху най- старото обработено злато в света. Върху медните плочи се пробиват малки дупчици с дървено шило. Дупчиците оформят изображението на избрания символ.
- Риболов с копие - целта е да бъдат уловени малките рибки в реката, която тече през поляната.
- Преспиване в пещера. В пещерата е построен широк дървен нар, постлан с кожи. Осветена е с факли и фенери. Всеки получава личен спален чувал. На сутринта всички са единодушни, че това е преживяване, което се помни цял живот.

Място за мистични ритуали, весели приключения и забавни игри. Мигове на положителни емоции и незабравими забавления... Това е „Извора на победителите”

logo via

viacentury